Wilamowice Bestwina Czechowice-Dziedzice Jasienica Jaworze

Kolejne szkolenie dla rybaków za nami

21 marca br. w budynku Urzędu Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach odbyło się bezpłatne szkolenie dla osób związanych z branżą rybacką z obszaru działania Bielskiej Krainy. twarcia szkolenia dokonał Zastępca Burmistrza Czechowic-Dziedzic, Członek Zarządu Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina – Pan Maciej Kołoczek,
 

a następnie oddał głos prowadzącemu – Panu Konradowi Turkowskiemu – przedstawicielowi Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

Tematyka szkolenia obejmowała „Ekonomikę produkcji rybnej”. Wykładowca podczas szkolenia oprócz zagadnień związanych z ekonomiką produkcji rybnej, przedstawił także wstępne wyniki badań ankietowych przeprowadzonych na gospodarstwach rybackich w ramach opracowywanego dokumentu „Strategia KARP 2020”.

Szkolenie „Ekonomika produkcji rybnej” to już czwarte z cyklu 7 szkoleń barażowych, skierowanych do osób związanych z sektorem rybactwa, na które LGR Bielska Kraina pozyskała dofinansowanie
w ramach środka 3.1. Działania wspólne PO RYBY 2007-2013.

Wszystkie zainteresowane osoby uczestnictwem w szkoleniach branżowych zapraszamy na kolejne szkolenia:
- 16 maj 2013 r. – „Dobrostan Ryb” (budynek Urzędu Gminy Jasienica, Jasienica 159);
- 06 czerwiec 2013 r. – „Obecne i przyszłe możliwości dofinansowania unijnego dla rybaków” (budynek Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Wilamowicach, ul. Staszica 2 Wilamowice)
- 24 czerwiec 2013 r. – „Zdrowie ryb w stawach karpiowych i pstrągowych” (budynek „Pod Goruszką” ul. Szkolna 97, Jaworze).

---
Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych
Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo



« powrót

Kontakt

Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina

43-382 Bielsko-Biała
ul. Tadeusza Regera 81

tel.: 33 100 08 38
fax: 33 105 57 35
kom.: 725 449 170

e-mail: biuro@bielskakraina.pl

Aby otrzymywać informację o najważniejszych wydarzeniach wpisz poniżej swoje imię, nazwisko i adres email.